Printer Friendly Version Фудбалски тим Србије освојио треће место на Мондијалиту у Хелсинкију @ 11 June 2018 11:39 AM

       У част одржавања предстојећег Светског купа у фудбалу, у Хелсинкију је 9. јуна одржано симпатично такмичење под називом Мондијалито, на коме су се у малом фудбалу на трави (6+1) такмичили  представници нација чије ће репрезентације наступити на великом такмичењу у Русији. Тим који је окупио и организовао амбасадор Србије, а који је, слично попут оног у Русији, био највиши на турниру, освојио је треће место, тако што је најпре победио Тим светских избеглица резултатом 3:0 (стрелци Чујков из пенала и Бане Илић који је дао два гола); потом, Колумбију са 2:0 (А. Шапоња из слободног ударца и Чујков), те Португал резултатом 1:0 (Ђ. Обрадовић). Русија је у полуфиналу била боља од Србије – 4:1, а једини гол за наш тим постигао је поново Дмитриј Чујков, конзул Амбасаде Белорусије и активни играч малог фудбала, који је изразио жељу да наступи за Србију и био један од најбољих играча турнира. Управо он је постигао и оба гола за наш тим у утакмици за треће место, у којој је Србија још једном победила Колумбију, овог пута резултатом 2:1. У финалу, Русија је била боља од Енглеске - 1:0.

Тим Србије (на фотографији, с лева на десно: стоје - Никола Поповић, Срђан Војиновић, Бранимир Илић, Горан Иваниш, Ђорђе Обрадовић, Мурат Дурмаз и Дмитриј Чујков; чуче – Васо Трифковић, Милош Арсић, амбасадор Саша Обрадовић, браћа Александар и Мирко Шапоња и резервни играч Милан Ђурић.

Најстарији играч у нашем тиму био је управо амбасадор Обрадовић (50), који је асистирао код нашег јединог гола у полуфиналу против Русије, а најмлађи његов син Ђорђе (20), који је постигао победоносни погодак на утакмици с Португалом. 

Снимак одлучујућег гола у борби за треће место, који је постигнут у последњим тренуцима утакмице, после сјајног проигравања Мирка Шапоње, можете погледати на фејсбук налогу Амбасаде. 

Наш тим је наступио у дресовима Фудбалског савеза Србије, који је на тај начин био и његов спонзор.