Printer Friendly Version Fudbalski tim Srbije osvojio treće mesto na Mondijalitu u Helsinkiju @ 11 June 2018 11:45 AM

      U čast održavanja predstojećeg Svetskog kupa u fudbalu, u Helsinkiju je 9. juna održano simpatično takmičenje pod nazivom Mondijalito, na kome su se u malom fudbalu na travi (6+1) takmičili  predstavnici nacija čije će reprezentacije nastupiti na velikom takmičenju u Rusiji. Tim koji je okupio i organizovao ambasador Srbije, a koji je, slično poput onog u Rusiji, bio najviši na turniru, osvojio je treće mesto, tako što je najpre pobedio Tim svetskih izbeglica rezultatom 3:0 (strelci Čujkov iz penala i Bane Ilić koji je dao dva gola); potom, Kolumbiju sa 2:0 (A. Šaponja iz slobodnog udarca i Čujkov), te Portugal rezultatom 1:0 (Đ. Obradović). Rusija je u polufinalu bila bolja od Srbije – 4:1, a jedini gol za naš tim postigao je ponovo Dmitrij Čujkov, konzul Ambasade Belorusije i aktivni igrač malog fudbala, koji je izrazio želju da nastupi za Srbiju i bio jedan od najboljih igrača turnira. Upravo on je postigao i oba gola za naš tim u utakmici za treće mesto, u kojoj je Srbija još jednom pobedila Kolumbiju, ovog puta rezultatom 2:1. U finalu, Rusija je bila bolja od Engleske - 1:0.

 

Tim Srbije (na fotografiji, s leva na desno: stoje - Nikola Popović, Srđan Vojinović, Branimir Ilić, Goran Ivaniš, Đorđe Obradović, Murat Durmaz i Dmitrij Čujkov; čuče – Vaso Trifković, Miloš Arsić, ambasador Saša Obradović, braća Aleksandar i Mirko Šaponja i rezervni igrač Milan Đurić.

 

Najstariji igrač u našem timu bio je upravo ambasador Obradović (50), koji je asistirao kod našeg jedinog gola u polufinalu protiv Rusije, a najmlađi njegov sin Đorđe (20), koji je postigao pobedonosni pogodak na utakmici s Portugalom. 

Snimak odlučujućeg gola u borbi za treće mesto, koji je postignut u poslednjim trenucima utakmice, posle sjajnog proigravanja Mirka Šaponje, možete pogledati na fejsbuk nalogu Ambasade. 

Naš tim je nastupio u dresovima Fudbalskog saveza Srbije, koji je na taj način bio i njegov sponzor.