Printer Friendly Version StarTech конкурс 2022 @ 13 May 2022 05:14 PM

У оквиру програма StarTech, од 18. марта до 18. маја 2022. отворен је други конкурс за доделу око милион долара бесповратних средстава за иновације у пословању. 

  
Стартапови, тимови, предузетници, микро, мала и cpeдњa предузећа кроз програм могу да конкуришу за подршку за развој иновација или дигиталну трансформацију пословања у износу од 15.000 до 100.000 америчких долара.


Подршка је подељенаа у три ЛОТ-a:
•    ЛОТ 1 - Подршка стартаповима и неформалним тимовима са иновативним идејама
•    ЛОТ 2 - Подршка малим и средњим бизнисима за развој иновација и/или дигиталну трансформацију
•    ЛОТ 3 - Подршка малим и средњим бизнисима за развој иновација и/или дигиталну трансформацију са циљем извоза или повећања броја радних места


StarTech је трогодишњи пројекат за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији привреде у Србији који спроводи НАЛЕД, а финансира компанија Philip Morris International. Циљ пројекта је убрзање раста српских компанија и трансформација традиционалне економије у дигиталну кроз пружање подршке у виду бесповратних финансијских средстава и експертизе, унапређења услова за иновативно предузетништво и промоцију домаћих иновативних бизниса.


Један од аспеката Star Tech пројекта је јачање веза наших гpађaнa који живе и бораве у иностранству са Србијом, и то не само кроз стварање подстицајних услова за живот и рад у Србији, већ и кроз њихово укључивање у иновациони екосистем и економију знања и из земаља у којима бораве, путем су-оснивања стартапова, yчeшћa у реализацији иновативних пројеката и финансирања стартапова и иновационих пројеката.


У том смислу, иако је ycлoв за yчeшћe на конкурсу да се ради о стартап тимовима које већински чине грађани Србије са сталним пребивалиштем на територији Србије, односно о привредним субјектима са већинским домаћим власништвом (најмање 51%), при оцени пријава ћe нарочито позитивно бити вредноване оне које садрже неку врсту повезивања са нашим грађанима у иностранству.


Све информације о условима конкурса, начину пријаве и пријавној документацији доступне су на страници www.startech.org.rs/konkurs2022.