Printer Friendly Version ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ У СРБИЈИ - 17. децембар 2023.г: пријављивање за гласање у иностранству @ 2 November 2023 11:30 AM

Ванредни избори за посланике Народне скупштине Републике Србије биће одржани у недељу, 17. децембра 2023. године.

Обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима можете прочитати ОВДЕ.

Држављани Републике Србије са бирачким правом који желе да гласају у Финској могу поднети захтев за гласање у иностранству Амбасади Републике Србије у Хелсинкију најкасније до поноћи по српском времену 25. новембра 2023.г, путем мејла: info@serbianembassy.fi. Уз захтев се прилаже фотокопија прве странице пасоша или обе стране личне карте (уколико има чип, потребна је копија очитане личне карте).

ОВДЕ проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак у Србији. Уколико нисте, неопходно је Амбасади поднети захтев и за упис у Јединствени бирачки списак.

Захтев за упис у Јединствени бирачки списак може бити поднет и директно преко портала еУправа, уколико поседујете налог на том порталу и право приступа квалификованим електронским сертификатом или путем мобилне апликације ConsentID.

 

Формулари захтева:

Захтев за упис у Јединствени бирачки списак

Захтев за гласање у иностранству