Printer Friendly Version PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI - 17. decembar 2023.g: prijavljivanje za glasanje u inostranstvu @ 2 November 2023 11:49 AM

Vanredni izbori za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije biće održani u nedelju, 17. decembra 2023. godine.

Obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na izborima možete pročitati OVDE.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom koji žele da glasaju u Finskoj mogu podneti zahtev za glasanje u inostranstvu Ambasadi Republike Srbije u Helsinkiju najkasnije do ponoći po srpskom vremenu 25. novembra 2023.g, putem mejla: info@serbianembassy.fi. Uz zahtev se prilaže fotokopija prve stranice pasoša ili obe strane lične karte (ukoliko ima čip, potrebna je kopija očitane lične karte).

OVDE proverite da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak u Srbiji. Ukoliko niste, neophodno je Ambasadi podneti i zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak.

Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak može biti podnet i direktno preko portala eUprava, ukoliko posedujete nalog na tom portalu i pravo pristupa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom ili putem mobilne aplikacije ConsentID.

 

Formulari zahteva:

Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak

Zahtev za glasanje u inostranstvu