Printer Friendly Version Амбасадор Јанковић предао акредитивна писма председнику Финске @ 25 January 2024 09:45 AM

Хелсинки, 24. јануар 2024. године

Амбасадор Републике Србије у Републици Финској Александар Јанковић предао је данас акредитивна писма председнику Републике Финске Саулију Нинисту.

У срдачном разговору током куртоазног сусрета, изражена је обострана спремност за даље јачање односа две земље и сарадње у различитим областима, као и за интензивирање дијалога.

Амбасадор Јанковић је пренео председнику Нинисту поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и најбоље жеље за даљи напредак Републике Финске. Захваливши се, председник Нинисто је са своје стране упутио поздраве председнику Вучићу и изразио уверење о даљем напретку и јачању односа две земље, као и напретку Србије ка чланству у ЕУ. Амбасадор Јанковић је информисао о спољнополитичким приоритетима наше земље и, с тим у вези, изразио захвалност на подршци Финске чланству Србије у ЕУ. Истакао је и значај који Република Србија придаје развоју односа и сарадње са Финском и подсетио да се ове године навршава 95 година од успостављања дипломатских односа између две земље.

 

Фотографије: Matti Porre / Office of the President of the Republic of Finland