Printer Friendly Version Ambasador Janković predao akreditivna pisma predsedniku Finske @ 25 January 2024 01:01 PM

Helsinki, 24. januar 2024. godine

Ambasador Republike Srbije u Republici Finskoj Aleksandar Janković predao je danas akreditivna pisma predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu.

U srdačnom razgovoru tokom kurtoaznog susreta, izražena je obostrana spremnost za dalje jačanje odnosa dve zemlje i saradnje u različitim oblastima, kao i za intenziviranje dijaloga.

Ambasador Janković je preneo predsedniku Ninistu pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i najbolje želje za dalji napredak Republike Finske. Zahvalivši se, predsednik Ninisto je sa svoje strane uputio pozdrave predsedniku Vučiću i izrazio uverenje o daljem napretku i jačanju odnosa dve zemlje, kao i napretku Srbije ka članstvu u EU. Ambasador Janković je informisao o spoljnopolitičkim prioritetima naše zemlje i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost na podršci Finske članstvu Srbije u EU. Istakao je i značaj koji Republika Srbija pridaje razvoju odnosa i saradnje sa Finskom i podsetio da se ove godine navršava 95 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Fotografije: Matti Porre / Office of the President of the Republic of Finland