| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова уз претходно заказивање.

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: office@serbianembassy.fi Почасни конзули
   
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  
 


 
АКТУЕЛНИ РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ


ИНФО

Уплата конзуларних такси врши се на следећи рачун Амбасаде:

Bank : Nordea bank, Helsinki
Address: Mannerheimintie 7, 00100 Helsinki
Payee: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA
Account : FI76 1200 3000 0000 75
BIC/SWIFT: NDEAFIHH
Message: (назив конзуларне услуге, име и презиме)
 

ФИНСКЕ И ЕСТОНСКЕ ПОТВРДЕ О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРИЗНАТЕ У СРБИЈИ

Према одлуци Владе Републике Србије од 30. септембра 2021. године, путници који поседују важећу потврду о потпуној вакцинацији издату од стране надлежних органа Републике Финске и Републике Естоније, као и они који поседују доказ о прележаној болести издат од стране надлежних органа Републике Естоније, могу ући у Србију без додатне обавезе тестирања и самоизолације.


АКТУЕЛНИ РЕЖИМ УЛАСКА У ФИНСКУ
Услед значајног побољшања епидемиолошке ситуације, фински надлежни органи донели су одлуку о укидању свих рестрикција везаних за гранични режим уведених услед пандемије. Држављани Србије могу неометано да путују у Финску, без обавезе поседовања сертификата о вакцинацији или прележаној болести, као и тестирања и самоизолације.


АКТУЕЛНИ РЕЖИМ УЛАСКА У ЕСТОНИЈУ
Услед значајног побољшања епидемиолошке ситуације, естонски надлежни органи донели су одлуку о укидању свих рестрикција везаних за гранични режим уведених услед пандемије. Држављани Србије могу неометано да путују у Естонију, без обавезе поседовања сертификата о вакцинацији или прележаној болести, као и тестирања и самоизолације.


 
 
15.07.2022. - Путовање малолетних лица преко државне границе Републике Србије

У складу са Законом о граничној контроли Републике Србије, за прелазак малолетних лица, страних држављана, преко границе Србије није потребна писана сагласност родитеља.

За прелазак границе Србије од стране држављанина Србије старости до 16 година, који путује сам или у пратњи лица које му није родитељ или законски заступник, неопходна је оверена сагласност оба родитеља (ако заједнички врше родитељско право) или законског заступника. Уколико дете путује са једном од родитеља, није потребна писана сагласност другог родитеља.

Молимо да имате у виду да надлежни органи земаља транзита и почетне/коначне дестинације могу захтевати сагласност родитеља, посебно уколико се презиме детета и родитеља са којим путује разликују.

 


20. мај 2022. - Селаковић: Србија ће се свим дипломатским и политичким средствима борити против захтева тзв. Косова у СЕ

Министар спољних послова Србије поручио је да је данашње, 132. заседање Комитета министара Савета Европе, била прилика да се јасно изложе наши ставови по питању ситуације у Украјини и проблема који ће се у будућем времену наћи пред СЕ, а то је захтев тзв. Косова за чланство у овој организацији.

Селаковић је истакао да је тим поводом у Торину разговарао са генералном секретарком СЕ Маријом Пејчиновић Бурић, која је, како је подсетио, показала велико разумевање за наше ставове још када је почетком године бавила у званичној посети Србији, а министар је навео и да је разговарао са министрима спољних послова Данске, Ирске, Исланда, Азербејџана, Јерменије, Грузије, Молдавије, као и заменицима шефова дипломатија Украјине и Словачке.

Oпширније...
10. мај 2022. - Селаковић: Србија активно учествује у регионалним и међународним иницијативама за борбу против свих облика тероризма

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић учествовао је данас у Малаги на Међународној конференцији на високом нивоу о људским правима, цивилном друштву и сузбијању тероризма, и том приликом поручио да је тероризам најозбиљнија претња међународном миру и безбедности, подвукавши да Србија осуђује све облике тероризма.

На Конференцији коју су заједнички организовале Влада Краљевине Шпаније и Канцеларија УН за борбу против тероризма, Селаковић је казао да наша земља сматра Уједињене нације кључним форумом за међународну сарадњу у борби против тероризма, истакавши да подржавамо и активно учествујемо у регионалним и међународним иницијативама за борбу против свих облика тероризма.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова