| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: serbia@kolumbus.fi Почасни конзули
Е-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Министар Поповић у посети Естонији

19.06.2018.

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије Ненад Поповић састао се 18. јуна ове године у Талину са естонском министарком за предузетништво и информациону технологију Урве Пало. На састанку су размотрене могућности интензивније сарадње две земље у областима електронске управе и иновација. За министра Поповића и његову делегацију приређена је презентација естонских достигнућа у области е-управе. Опширније на сајту РТС-а:  

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3174766/saradnja-srbije-i-estonije-u-oblasti-inovacija-i-digitalizacije.html


Туристичка понуда Србије на CNN-u

https://edition.cnn.com/travel/article/serbia-best-places-to-visit/index.html


 
 
Атлетичари Србије на Светском првенству у Тампереу

Јуниорска атлетска репрезентација Србије учествовала је на Светском првенству које је одржано у Тампереу од 10. до 15. јула. Елзан Бибић је освојио шесто место у трци на 1.500 метара и осмо у трци на 5.000 метара.

 

На слици: групни портрет младих српских атлетичара и њиховог стручног штаба са амбасадором Србије.

 


Делегација фиснких лекара у Амбасади Србије

Три предавача из области геријатрије на Деветој конференцији српске медицинске дијаспоре која је одржана у Београду од 14. до 16. јуна ове године – проф. др Хариет Фине-Совери, проф. др. Јоуко Валдемар Лаврила и др Димитрије Јаковљевић, посетили су 9. јула Амбасаду Србије у Хелсинкију. Са амбасадором су разговарали о утисцима са Конференције, као и о могућим наставцима сарадње са српским институцијама у смислу даљег преношења знања и искуства, пре свега у области дефинисања општих потреба за подршком и помоћи старим лицима, преузимања системских решења Нордијског модела и помоћи у изради одговарајуће легислативе.

 

На слици Амбасадор Саша Обрадовић са супругом, проф. др Хариет Фине-Совери, проф. др Јоуко Лаврила, новинар Миа Мартини, Rapid Action Group Ltd. и др Димитрије Јаковљевић, члан Академско-пословног форума Срба у Финској, коме је на овогодишњој Конференцији уручена повеља Лекарске коморе Србије, чиме је постао њен  добровољни члан.  

 


Посета привредне делегације Пирота Тампереу

Представници пиротског Тигра АД, D-Company из Бабушнице и Слободне зоне Пирот, заједно са амбасадором Србије у Финској, посетили су 06. јуна руководство компаније Текникум Гроуп ДОО из Састамале и обишли две њихове фабрике које производе гумено-техничку робу за клијенте широм света. Производња је веома компатибилна са програмима у компанијама Тигар АД и D-Company што ствара могућност сарадње између ових компанија. Узвратна посета делегацијеТекникума предвиђена је до краја ове године.

Представници пиротских компанија састали су се 07. јуна и са руководством Привредне коморе Тампере, којом приликом је договорено учешће УО Привредне коморе Пирот на Сајму подизвођача у септембру ове године, са циљем стварања прилике да привреда пиротског округа учествује у великим уговорима финских привредника и добије профитабилне послове.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова