| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: serbia@kolumbus.fi Почасни конзули
Е-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Народни музеј у Београду

http://www.narodnimuzej.rs/ 

 


 
 
Конкурс за суфинансирање културних делатности Срба у иностранству у 2019. години

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРНИХ ДЕЛАТНОСТИ СРБА У ИНОСТРАНСТВУ У 2019. МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство културе и информисања Републике Србије је расписало Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019. години. Конкурс за наведену област је отворен од 10. јануара до 01. марта 2019. године.
Циљ Конкурса је подстицање стваралаштва и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета, а посебно у земљама региона.
Право учешћа на Конкурсу имају: установе, уметничка и друга удружења и организације/правна лица, која су регистрована ван територије Републике Србије.
Сви заинтересовани могу преузети Формулар за конкурс културних делатности припадника српског народа у региону и Формулар за извештај – на званичној интернет страни Министарства - www.kultura.gov.rs
Резултати Конкурса биће објављени на званичној интернет страници Министарства културе и информисања Р. Србије, најкасније 60 дана од датума закључења Конкурса.
Текст Конкурса је доступан на интернет страни Министарства културе и информисања Р. Србије – www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi
Додатне информације о Кoнкурсу се могу добити у Министарству културе и информисања Р. Србије, сваког радног дана од 12,00 до 15,30 часова, на број телефона +381 11 3398 026 или e-mail:  mladen.veskovic@kultura.gov.rs
 


Београдски ћошкови на фотографијама финског уметника

Са изложбе и представљања књиге финског фотографа Сакари Вике "Хотел Југославија".


Учешће Србије на стручном семинару „Значење 1918. године“ на Турку универзитету

           У част стогодишњице завршетка Првог светског рата, српски историчар др Данило Шаренац, из Института за савремену историју Србије, одржао је 29. новембра 2018. на Турку универзитету стручну презентацију под насловом „Уништење. Ослобођење. Уједињење. Краљевина Србија 1918. године“.

            Предавање је одржано у оквиру семинара под називом „Значење 1918. године“ (за поједине европске народе), који је, на иницијативу Амбасаде Републике Пољске, одржан у заједничкој организацији Турку универзитета, Француског института у Хелсинкију, Мађарског културно-научног центра, Италијанског института за културу  и амбасада Пољске, Немачке, В. Британије, Чешке, Белгије, Бугарске, Литваније, Летоније, Хрватске, Румуније и Србије.

            На Универзитету је истовремено одржана изложба постера 12 европских земаља (Пољска, Чешка, Мађарска, Литванија, Бугарска, Србија, Хрватска, Италија, Немачка, Велика Британија, Француска и Грчка), насталих у време I светског рата, која је у октобру ове године већ била постављена у Европској сали у Хелсинкију.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова