| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Narodni muzej u Beogradu

http://www.narodnimuzej.rs/ 

 


 
 
Konkurs za sufinansiranje kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. Godini

KONKURS ZA FINANSIRANjE ILI SUFINANSIRANjE PROJEKATA U OBLASTI KULTURNIH DELATNOSTI SRBA U INOSTRANSTVU U 2019. MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANjA REPUBLIKE SRBIJE

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je raspisalo Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini. Konkurs za navedenu oblast je otvoren od 10. januara do 01. marta 2019. godine.
Cilj Konkursa je podsticanje stvaralaštva i prezentacija kulturnog stvaralaštva pripadnika srpskog naroda u inostranstvu i očuvanje njihovog kulturnog identiteta, a posebno u zemljama regiona.
Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, umetnička i druga udruženja i organizacije/pravna lica, koja su registrovana van teritorije Republike Srbije.
Svi zainteresovani mogu preuzeti Formular za konkurs kulturnih delatnosti pripadnika srpskog naroda u regionu i Formular za izveštaj – na zvaničnoj internet strani Ministarstva - www.kultura.gov.rs
Rezultati Konkursa biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije, najkasnije 60 dana od datuma zaključenja Konkursa.
Dodatne informacije o Konkursu se mogu dobiti u Ministarstvu kulture i informisanja R. Srbije, svakog radnog dana od 12,00 do 15,30 časova, na broj telefona +381 11 3398 026 ili e-mail: 
mladen.veskovic@kultura.gov.rs


Beogradski ćoškovi na fotografijama finskog umetnika

Sa izložbe i predstavljanja knjige finskog fotografa Sakari Vike "Hotel Jugoslavija".


Učešće Srbije na stručnom seminaru „Značenje 1918. godine“ na Turku univerzitetu

           U čast stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, srpski istoričar dr Danilo Šarenac, iz Instituta za savremenu istoriju Srbije, održao je 29. novembra 2018. na Turku univerzitetu stručnu prezentaciju pod naslovom „Uništenje. Oslobođenje. Ujedinjenje. Kraljevina Srbija 1918. godine“.

            Predavanje je održano u okviru seminara pod nazivom „Značenje 1918. godine“ (za pojedine evropske narode), koji je, na inicijativu Ambasade Republike Poljske, održan u zajedničkoj organizaciji Turku univerziteta, Francuskog instituta u Helsinkiju, Mađarskog kulturno-naučnog centra, Italijanskog instituta za kulturu  i ambasada Poljske, Nemačke, V. Britanije, Češke, Belgije, Bugarske, Litvanije, Letonije, Hrvatske, Rumunije i Srbije.

            Na Univerzitetu je istovremeno održana izložba postera 12 evropskih zemalja (Poljska, Češka, Mađarska, Litvanija, Bugarska, Srbija, Hrvatska, Italija, Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Grčka), nastalih u vreme I svetskog rata, koja je u oktobru ove godine već bila postavljena u Evropskoj sali u Helsinkiju.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova