| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Ministar Popović u poseti Estoniji

19.06.2018.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović sastao se 18. juna ove godine u Talinu sa estonskom ministarkom za preduzetništvo i informacionu tehnologiju Urve Palo. Na sastanku su razmotrene mogućnosti intenzivnije saradnje dve zemlje u oblastima elektronske uprave i inovacija. Za ministra Popovića i njegovu delegaciju priređena je prezentacija estonskih dostignuća u oblasti e-uprave. Opširnije na sajtu RTS-a:  

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3174766/saradnja-srbije-i-estonije-u-oblasti-inovacija-i-digitalizacije.html


Turistička ponuda Srbije na CNN-u

https://edition.cnn.com/travel/article/serbia-best-places-to-visit/index.html


 
 
Atletičari Srbije na Svetskom prvenstvu u Tampereu

Juniorska atletska reprezentacija Srbije učestvovala je na Svetskom prvenstvu koje je održano u Tampereu od 10. do 15. jula. Elzan Bibić je osvojio šesto mesto u trci na 1.500 metara i osmo u trci na 5.000 metara.

 

Na slici: grupni portret mladih srpskih atletičara i njihovog stručnog štaba sa ambasadorom Srbije.

 


Delegacija fisnkih lekara u Ambasadi Srbije

Tri predavača iz oblasti gerijatrije na Devetoj konferenciji srpske medicinske dijaspore koja je održana u Beogradu od 14. do 16. juna ove godine – prof. dr Hariet Fine-Soveri, prof. dr. Jouko Valdemar Lavrila i dr Dimitrije Jakovljević, posetili su 9. jula Ambasadu Srbije u Helsinkiju. Sa ambasadorom su razgovarali o utiscima sa Konferencije, kao i o mogućim nastavcima saradnje sa srpskim institucijama u smislu daljeg prenošenja znanja i iskustva, pre svega u oblasti definisanja opštih potreba za podrškom i pomoći starim licima, preuzimanja sistemskih rešenja Nordijskog modela i pomoći u izradi odgovarajuće legislative.

 

Na slici Ambasador Saša Obradović sa suprugom, prof. dr Hariet Fine-Soveri, prof. dr Jouko Lavrila, novinar Mia Martini, Rapid Action Group Ltd. i dr Dimitrije Jakovljević, član Akademsko-poslovnog foruma Srba u Finskoj, kome je na ovogodišnjoj Konferenciji uručena povelja Lekarske komore Srbije, čime je postao njen  dobrovoljni član.  

 


Poseta privredne delegacije Pirota Tampereu

Predstavnici pirotskog Tigra AD, D-Company iz Babušnice i Slobodne zone Pirot, zajedno sa ambasadorom Srbije u Finskoj, posetili su 06. juna rukovodstvo kompanije Teknikum Group DOO iz Sastamale i obišli dve njihove fabrike koje proizvode gumeno-tehničku robu za klijente širom sveta. Proizvodnja je veoma kompatibilna sa programima u kompanijama Tigar AD i D-Company što stvara mogućnost saradnje između ovih kompanija. Uzvratna poseta delegacijeTeknikuma predviđena je do kraja ove godine.

Predstavnici pirotskih kompanija sastali su se 07. juna i sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, kojom prilikom je dogovoreno učešće UO Privredne komore Pirot na Sajmu podizvođača u septembru ove godine, sa ciljem stvaranja prilike da privreda pirotskog okruga učestvuje u velikim ugovorima finskih privrednika i dobije profitabilne poslove.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova