| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Republika Srbija - kandidat za Izvršni savet UNESKA 2019 - 2023

Link zvanične brosure:

http://ojdinfo.msp.rs/wp-content/uploads/2019/07/REPUBLIC-OF-SERBIA-CANDIDATE-FOR-THE-UNESCO-EXECUTIVE-BOARD-2019-2023.pdf


Narodni muzej u Beogradu

http://www.narodnimuzej.rs/ 

 


 
 
Ministar Trivan na sastanku Evropske unije u Helsinkiju

Ministar zaštite životne sredine Republike Srbije Goran Trivan učestvuje na sastanku ministara u čiju nadležnost spadaju pitanja zaštite životne sredine i klimatskih promena, koji se 11. i 12. jula održava u Helsinkiju. Teme sastanka su: klimatske promene, cirkularna ekonomija i biodiverzitet. Foto: Doček ministarke Kriste<span style="mso-ascii-font-family:Calibri;mso-fareast-font-family:" times="" new="" roman";="" mso-hansi-font-family:calibri;mso-bidi-font-family:"times="" mso-ansi-language:sr-cyrl-rs"="" lang="FI"> Mikonen.


Odluke o sufinansiranju projekata

Obaveštavamo da su 19. juna 2019. godine donete Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu.

Odluke se mogu preuzeti na sledećim linkovima:
http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf
http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf


OTVORENA DIREKTNA LINIJA ErSrbije BEOGRAD – HELSINKI

Svečanim presecanjem vrpce na Helsinškom aerodromu 1. juna je otvorena direktna avio-linija ErSrbije Beograd – Helsinki – Beograd (na fotografiji: Jost Den Hartog, generalni menadžer komercijale ErSrbije i Kimo Meki, generalni direktor FinAvie).

 

Tim povodom su u Ambasadi Srbije održane prezentacije kompanije ErSrbija i Turističke organizacije Srbije kojima su prisustvovali brojni novinari iz Beograda i Helsinkija, srpski turistički operateri, predstavnici ErSrbije i FinAvie, kao i predstavnici više finskih kompanija zainteresovanh za poslovnu saradnju sa Srbijom. Goste su pozdravili ambasador Srbije Nj. E. Saša Obradović i ambasador iz Ministarstva spoljnih poslova Finske Nj. E. Petri Salo, koji su poželeli  uspeh srpskoj avio-kompaniji u ovom poslu i istakli značaj nove linije za razvoj saradnje dve zemlje u oblasti turizma, privrede i kulture. 

Na trgu kod Kampija je potom održan promotivni mini-koncert Marije Šerifović na kome su njeni obožavaoci mogli da čuju „Molitvu“, pesmu s kojom je u Helsinkiju 2007. godine pobedila na Eurosongu.

 

Fotografije: Andres Teis, Viisi Tahtea; Bratislav Tošković.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova